Hak-San Konfederasyonu Basın Koordinatörü, Diploma Mağdurları için Basın Açıklaması Yaptı

Hak-San Konfederasyonu Basın Koordinatörü, Diploma Mağdurları için Basın Açıklaması Yaptı.

Hak-San Konfederasyonu Basın Koordinatörü Sayın Yusuf KARAÇOR, Diploma Mağdurları için Basın Açıklaması Yaptı.

Yusuf karaçor, okul bitiren devlet memurların sorunlarını dile getirdi.

Devlet memurları olarak; bitirdiğimiz okulların dikkate alınmaması, hak ettiğimiz unvan ve kadroların verilmemesi nedeniyle mağduruz.

Devletin eğitim kurumlarından diploma alabilmek için maddi ve manevi nice emekler veriyor, bilgi ve becerimizi artırabilmek adına ailemizle geçireceğimiz zamanlardan feragat ediyoruz. Ve en sonunda hak ettiğimiz diplomaları alıyoruz.

Ancak; 1999 tarihinde çıkartılan bir kanun kapsamında, devletin eğitim kurumlarından aldığımız diplomalar yine devletin resmi kurumlarınca tanınmıyor, yok sayılıyor. Teknisyen, tekniker, mühendis olabilmek için yeniden görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına tabi tutuluyoruz.

Kimi zaman yetersiz sayıda, kimi zaman da farklı şehirlere gitmek şartıyla açılan bu sınavları kazansak bile; tecrübe kazandığımız birimlerden farklı birimlere atanıyor ya da yeni bir şehre taşınarak aile bütünlüğümüzü tehdit eden sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz.

İsteğimiz; Şef, Müdür, Başkan olmak değil, makam istemiyoruz. Sadece diplomalarımızı alarak hak ettiğimiz unvanlarımızın sınava tabi tutulmadan verilmesini istiyoruz.

Ülkemiz genelinde çok sayıda memurumuz bu sorundan dolayı muzdariptir.

Hak-Sen Konfederasyonu olarak, Bu Mağduriyetinde giderilmesi için Sesiniz, Gözünüz, Kulağınız Olmaya devam edeceğiz dedi.

HAKSEN
Hak ve Emeğin Sendikası
www.haksen.org.tr
Yusuf Karaçor Basın Koordinatörü
Yusuf Karaçor Basın Koordinatörü
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : (0312)2290325 - Faks : (0312)2290326